Zonnepanelen moeten natuurlijk goed gemonteerd worden op uw dak. Verschillende bedrijven zijn hierin gespecialiseerd. Zij produceren zogenaamde montage materialen voor zonnepanelen. WaaromZon zet hier de bekendste merken op een rij.

Houd er rekening mee dat het zeer afhankelijk van uw dak is welke montage materialen u nodig heeft. Zo zijn er schuine daken en platte daken of kunnen zonnepanelen op de gevel geplaatst worden. In sommige gevallen kunnen zelfs de zonnepanelen als dak dienen. In deze gevallen is het gebruikte materiaal natuurlijk verschillend.

Ook uw dakbedekking heeft invloed op de keuze van uw montage systeem. Voor bitumen, leidaken, golfplaten en staalplaten wordt een verschillend systeem gebruikt. Maak altijd gebruik van alluminium en/of RVS systemen.

De bekendste merken op een rij:
ClickFit
Zilla
K2
Schletter
Mounting Systems GmbH 
Shanghai Meike Aluminum Products Co., Ltd. 
Grace Solar

Bekijk hier een promotiefilm van ClickFit. Uit dit filmpje blijkt hoe eenvoudig het is om zonnepanelen te installeren. Overigens raadt WaaromZon aan om altijd een vakman in te huren voor de montage van zonnepanelen.

Een vakman vindt u in onze lijst met installateurs. Om het nog makkelijker te maken bieden wij ook een offerte-aanvraag pagina aan. Als u hier gebruik van maakt dan kunt u direct gebruik gaan maken van zonnepanelen.