• First Solar | China
 • First Solar is 1 van de grootste fabrikanten van zonnepanelen en een leverancier van geïntegreerde zonne-systemen. Schone, vernieuwbare energie voor een concurrerende prijs. First Solar biedt een economisch en milieuvriendelijk alternatief voor fossiele brandstoffen.

  First Solar is opgericht in 1999, in 2002 werden de eerste producten geproduceerd. De verwachting is dat eind 2011 in totaal 2.2 GW aan zonnepanelen capaciteit is geproduceerd, met een opbrengst van in totaal meer dan 5GW.

  Verder onderneemt First Solar stappen om de gehele cyclus milieuvriendelijk te maken. Dit doet zij door het verzamelen en recyclen van overbodig materiaal en onbruikbare zonnepanelen. De focus van First Solar ligt op het creëren van waardevolle vernieuwbare producten om het milieu te verbeteren. First Solar is net als vele andere bedrijven lid van PV-Cycle.

  First Solar heeft de kleinste ‘carbon footprint’ en de snelste ‘energy payback time’ van alle zonne-energie producerende bedrijven. De panelen zelf generen elektriciteit zonder gebruik te maken van water, vervuilende gassen uit te stoten en zonder het produceren van afval.

 • De officiële website van First Solar
  www.firstsolar.com
 • De huidige beurskoers van First Solar