Aan de Oostvaardersdijk op het Markermeer ligt een klein drijvend wijkje genaamd Floating Life. Ooit gebouwd als informatiecentrum voor IJburg, drijft het nu al jaren doelloos rond. Dit wijkje schreeuwt om ontwikkeling en samen met mijn collega Koen gaan wij hier een plek maken waar we kunnen werken, wonen en groene initiatieven samen kunnen brengen. Koen en ik werken samen bij Urban Greeners, een jongerenorganisatie gelieerd aan de Floriade 2022.

Floating life Almere

We staan nu voor een uitdaging omdat er geen stroomvoorziening is in het huis waar we willen gaan wonen. Op korte termijn zoeken we naar een duurzame energie-oplossing. Kent u of bent u iemand die bezig is met de ontwikkeling van duurzame energievormen neem dan contact op met ons! Wij bieden u ruimte en exposure en wij maken gebruik van de stroom. Ook zijn we op zoek naar duurzame manieren van waterzuivering en -opwarming.

Heeft u een idee of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Maarten Hupkes (maarten[at]urbangreeners.com) of via 06 50 52 56 79.

floating life afbeelding