BenQ Solar, de tak van het Taiwanese elektronicaconcern AU Optronics die zich bezig houdt met zonne-technologie, kondige onlangs aan oplossingen te hebben gevonden voor de Europese zonnemarkt.

Voor de zonnemarkt voor woningen biedt BenQ Solar een scala aan hoogwaardige zonnepanelen, gebruik makend van verschillende celtechnologieën. Het monokristallijne PM060M02, dat in het derde kwartaal op de markt beschikbaar zal zijn, heeft een maximaal vermogen van 290 watt en efficiëntie van 18 procent. Van dit paneel bestaat ook een ultralichte variant, die slechts 10,5 kilo weegt, met een maximale output van 285 watt.

Op het gebied van ‘back-contact’ celtechnolgie beschikt BenQ over de SunForte PM096B00, een paneel met een efficiëntie van 20,3 procent en een vermogen van 330 watt. Dit genereert zo’n 34 procent meer energie dan gebruikelijke tegenhangers ove reen vergelijkbaar oppervlak. Ook op het gebied van heterojunctie zonnecellen is BenQ actief; hun paneel heeft een efficiëntie tot 19,6 procent en een vermogen van 315 watt. Deze gepatenteerde technologie is vrij van geïnduceerde afbraak.

Voor een effectieve energiehuishouding biedt BenQ huiseigenaren en kantoorpanden het intelligente en flexibele PowerLegato energieopslagsysteem. Hierbij hoort EnergyOptimizer software om een efficiënt energiegebruik te garanderen en een ononderbroken stroomvoorziening.