Technici zijn klaar met het bevestigen van zonnepanelen op het dak van het Witte Huis. President Obama hoopt dat dit een signaal af zal geven over de haalbaarheid van duurzame energie.

Reeds in 2010 zei Obama het huis te willen uitrusten met zonnepanelen, om de gegenereerde energie te gebruiken om water te verwarmen en elektriciteit op te wekken. Desondanks duurde het tot 2013 voordat eindelijk begonnen werd met het installeren van de panelen.

Uit bezorgdheid over (onder andere) beveiliging, wil men niet zeggen hoeveel panelen op het dak geplaatst zijn of hoeveel ze kosten. Men wilde wel kwijt dat van de panelen verwacht wordt dat ze, wanneer de zon schijnt, 6,3 kilowatt zullen leveren.

Obama wil gezinnen en bedrijven met zijn eigen voorbeeld aansporen om meer te doen ter vermindering van de afhankelijkheid van buitenlandse energie en om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. de minister van energie, Ernest Moniz, zegt:’Zonnepanelen op het Witte Huis zijn een zeer belangrijke boodschap dat zonne-energie er is, dat we er mee bezig zijn en dat we meer kunnen doen’.

Voor de installatie moesten de technici eerst boren tot het beton op het dak. Vervolgens gebruikten ze epoxylijm en draadeinden om een gerasterde submontage te krijgen, waar de zonnepanelen op geplaatst konden worden.

Het Witte Huis wilde niet zeggen welke bedrijven betrokken waren bij het project.