Het Chinese Yingli Green Energy, de grootste verticaal geïntegreerde zonnepanelenfabrikant ter wereld, heeft voor een megawatt aan zonnepanelen aan Grupo Neoenergia, een van Braziliës grootste energiebedrijven en een pionier op het gebied van zonne-energie in Brazilië, geleverd. De zonnepanelen zijn bedoeld voor de Arena Pernambuco, een voetbalstadion waar tijdens het komende wereldkampioenschap vijf wedstrijden gespeeld zullen worden.

De panelen vormen de eerste zonnekrachtcentrale in de provincie Pernambuco. De centrale komt in een buitenwijk van de provinciehoofdstad Recife te liggen. Het project behelst ruim 3650 monokristallijne panelen van Yingli’s zeer efficiënte zonnecellen, samen goed voor 1500 Megawattuur elektriciteit per jaar, oftewel het jaarlijkse energieverbruik van circa 6000 Brazilianen.

De centrale zal voorzien in 30 procent van de energiebehoefte van het stadion. Als het stadion niet in gebruik is, zal de stroom ingevoed worden in het plaatselijke elektriciteitsnet. Bezoekers van de Arena Pernambuco zullen in een speciaal opgericht bezoekerscentrum kennis kunnen nemen van de opzet van het project en zonne-energie in het algemeen.