Amsterdam – Stadsdeel Amsterdam-West stelt € 100.000 beschikbaar voor subsidiëring van zonnepanelen op het dak van huurwoningen. Dit is in navolging op de populaire subsidieregeling van zonnepanelen voor huiseigenaren. Het project heeft de naam ‘Westerzon’ meegekregen. Volgens de initiatiefnemers is het project uniek in Nederland en zijn de verwachtingen hoog.

Het doel van het project is de plaatsing van zonnepanelen door woningcorporaties of leveranciers van zonnepanelen te bevorderen. Huurders moeten hier uiteindelijk van profiteren. Het project focust in eerste instantie op sociale huurwoningen van woningcorporaties.

Woningcorporatie Eigen Haard en de onderneming ‘Zonnefabriek’ zijn betrokken bij het project en zullen huurders van een aantal vooraf geselecteerde bouwblokken benaderen. Zij kunnen dan meedoen met het project. De Zonnefabriek zal de zonnepanelen plaatsen. Huurders betalen een maandelijkse bijdrage voor het gebruik van de zonnepanelen. Dit bedrag zal ongeveer even veel zijn als de jaarlijkse stroomprijs. Echter de stroomprijs zal naar verwachting ieder jaar toenemen, terwijl dit met maandelijkse kosten van de zonnepanelen niet zal gebeuren of in mindere mate.

Kijk voor meer informatie op de website van het stadsdeel.